Prenos e-knjige o hipnozi

Vpišite vaš elektronski naslov za prenos BREZPLAČNE e-knjige o hipnozi:

Novosti/dogodki

DELAVNICA KARMIČNE ASTROLOGIJE
IDEJE ZA IZVIRNA DARILCA, NEKAJ TUDI BREZPLAČNO

Aktualno

Delni Sončev mrk in prvi pomladni dan, 20.03.2015

18. marec 2015

Delni Sončev mrk, na prvi pomladni dan, 20.03.2015

Jutri, 2o. marca ob 10.40 dopoldan, bomo lahko ob lepem, sončnem vremenu opazovali delni Sončev mrk.  Poskrbimo za ustrezno zaščito oči.

Prvi zapis o Sončevem mrku sega v leto 2137 pr. n. št. na Kitajsko. V času starih južnoameriških kultur je bil Sončev mrk posebno pomemben, saj si Maji in Azteki pojava niso znali razlagati. Predstavljal je smrt boga Sonca.

Posebne oblike lunacij so Sončevi in Lunini mrki. Sočev mrk je konjunkcija Lune in Sonca na isti stopinji. O mrkih govorimo takrat, ko imamo poleg konjunkcije Sonca ali Lune, še konjunkcijo v določenem orbisu s severnim ali južnim luninim sečiščem.

Vsak Sončev mrk spremlja popolni ali delni Lunin mrk, ki nastopi v roku dveh tednov pred ali po Sončevem mrku. Sončevi in Lunini mrki nastopajo v ciklusih, ki jih je mogoče natančno predvideti, ti ciklusi se imenujejo Sarosovi .

Mrk je priložnost za nov začetek, osebne in fizične spremembe. Ko pa čez dva tedna nastopi polna Luna ali Lunin mrk (iz konjunkcije s Soncem se premakne v opozicijo z njim), pa vidimo kako se bodo ti novi začetki ali spremebe izrazili ali dovršili.

Letošnji prvi Sončev mrk bo na 29. stopinji rib, občutljiva stopinja, zadnja stopinja znamenja, ki ima v sebi dvojno ribjo naravo, naravo duhovnosti, zasanjanosti, pa tudi prevar in laži. Osebno se človek v takem mrku počuti zmedeno, niha med sanjami in realnostjo ali pa si postavi neke nedosegljive ideale. Pozicija letošnjega mrka na koncu desete hiše, pomembe vogalne hiše mu še doda na moči in pomenu, saj je to hiša javnosti, prepoznavnosti, publicitete. Le katera skrivnost nas bo ponovno presenetila ?

In kako bo vplival na nas ? Vse je odvisno od naše rojstne astrološke karte. Če smo v Sončnem znamenju ribe na zadnjih stopinjah, si lahko obetamo nove priložnosti. Malce manj vpliva velja za Sončeva znamenja na zadnjih stopinjah bika, raka in kozoroga. V kolikor pa imamo osebne planete na zadnjih stopinjah zračnih in ognjenih znamenj, lahko pričakujemo aktivnosti, ki jih izzovejo dinamični aspekti, kot so kvadrati, opozicije in inkonjukcije. Bodite previdni.

Ker je vsak mrk hkrati tudi lunacija, jutri začenjamo nov mesečni Lunarni ciklus, Luna bo rasla in z njo naša energija in aktivnosti.

Viri :

- Carol Rushman, Umetnost astrološkega predvidevanja

- E.Kurent, Učbenik

 

 

 

   
Prijava in naročila

Prenos e-knjige

Vpišite vaš elektronski naslov za prenos BREZPLAČNE e-knjige

Kontakt

Mojca Gregorčič
Grecoman d.o.o.

Telefon: 00 386 41 639 408
E-mail: info@center-m.si

Facebook: Center-M-Mojca-Gregorčič